V Izolo po zmago

Avtorici: Naja Kacin in Manca Pavšič

Lansko šolsko leto smo nekateri učenci sedmega, osmega in devetega razreda obiskovali filmski krožek pod vodstvom učitelja Roberta Jereba. Učitelj nam je predstavil filmski natečaj in odločili smo se, da bomo na temo Korak v prihodnost posneli film. K snemanju smo povabili še druge učence in na pomoč nam je priskočil tudi učitelj David Stegu.

Film, Generacija Z: ne al’ ja, je učitelj David prijavil na več natečajev, med temi tudi na 55. srečanje mladih filmskih in video ustvarjalcev, ki smo se udeležili v petek, 8. novembra 2019.

V Izolo smo se odpravili tisti učenci, ki smo sodelovali pri snemanju. Tja smo prispeli okoli devetih zjutraj. Nato smo pomalicali in se registrirali.
Potem smo se udeležili delavnic, ki smo si jih že predhodno izbrali. Na razpolago smo imeli delavnico pikslacije, osnov dokumentarnega snemanja, delavnico kako posneti film z mobilnim telefonom, postavitev kamere in animirani film iz kolaža. Vse delavnice so bile zelo zanimive in poučne. Vsi mentorji so delavnice zelo dobro izvedli.
Po zaključenih delavnicah smo se zbrali in odšli na kosilo v bližnjo restavracijo.

Nazadnje je sledil ogled izbranih filmov, ki so bili poslani na natečaj. Ogledali smo si 21 od 64 prijavljenih filmov, med vsemi tudi našega. Po ogledu vseh filmov je sledila podelitev srebrnih in zlatih plaket.

Z našim filmom Generacija Z: ne al’ ja smo si prislužili zlato plaketo in že takrat smo bili zelo zadovoljni. Na koncu smo vsi nestrpno čakali na razglasitev najboljšega filma. Za najboljši film natečaja je bil razglašen film naše, idrijske osnovne šole Generacija Z: ne al’ ja. Vsi smo bili zelo srečni in ponosni, najbolj od vseh pa učitelja. Z zlato plaketo in zmago smo se ponosni odpravili nazaj v Idrijo.

Na vse naše dosežke smo zelo ponosni in upamo, da smo k snemanju filmov spodbudili tudi mlajše učence.

Vir fotografij: Primorske novice in Matej Maček

(Skupno 212 obiskov, današnjih obiskov 1)