Tridnevno raziskovanje v domu Medved

Avtorici: Melania Seljak in Tisa Šabec Rupnik

V sredo, 23. oktobra, smo se petošolci in šestošolci odpravili na raziskovalni tabor na Medvedje Brdo. Na naši šoli nam vsako leto omogočijo, da se udeležimo zanimivih dni, ko učenje poteka na drugačen način. In res se naučimo veliko novega, tudi marsikaj takega, za kar pri pouku ni priložnosti. Poleg tega pa še utrjujemo stare in pletemo nove prijateljske vezi. Ja, raziskovalni tabori so res super 🙂

1. dan

Po treh urah v šoli smo se s petošolci odpravili na raziskovalni tabor na Medvedje Brdo.

Ko smo prispeli v dom, smo se najprej zbrali v jedilnici. Vodja doma nam je razložila pravila in kmalu smo se odpravili na našo 1. delavnico – CŠOD-misijo. Ko smo se z misije vrnili vsi, smo že hiteli na kosilo, ki se je zelo prileglo.
Po kosilu smo se pripravili za naslednji krajši delavnici, na naravoslovno in nato še na kemično. Medtem pa so petošolci sestavljali robote na daljši delavnici lego robotike.
Kmalu smo se zbrali na večerji. Po večerji smo imeli še delavnico o astronomiji, na kateri smo opazovali planete, in nato še bralni večer, ko smo se igrali kviz in spoznavali različna književna dela.
Sledilo je le še težko pričakovano spanje.

2. dan

Zbudili smo se ob sedmih in se pripravili na jutranjo telovadbo.
Jutranji telovadbi je sledil zajtrk in nato tekstilna delavnica, kjer smo iz volne izdelovali piščančke. Potem smo se z 5. razredom zamenjali in mi smo odšli na računalniško delavnico, kjer smo se učili o zvoku iz risank.
Sledilo je zasluženo kosilo☺. Po kosilu smo se odpravili na igrišče, kjer smo se preizkusili v plezanju.
Nato smo se s petošolci izmenjevali pri delavnici nemščine in likovne umetnosti.
Sledila je večerja, kasneje pa smo se zbrali v učilnici in počakali na obisk večkratnega idrijskega prvaka relija Roka Turka.
Nato smo si ogledali film Elliot. Film ima bogato sporočilo, da je potrebno slediti svojim sanjam.
Po filmu je sledilo spanje.

3. dan

Učiteljica Lidija nas je zbudila že 2 min pred 7. uro!!! Komaj smo se privlekli na igrišče.  Po telovadbi smo imeli nekaj časa, da smo spakirali. Sledil je zajtrk. Po zajtrku pa smo nadaljevali s pospravljanjem.
Sledila je literarna delavnica, medtem pa so se petošolci odpravili na orientacijo. Čez uro in pol smo se zamenjali. Na orientaciji smo se izgubile in šle po napačni poti 😌, zato smo prehodile 1 km več kot ostali. Ko smo se vrnile, nas je pričakala malica, nato pa orientacija po spominu.
Po odličnem kosilu smo se prijetno utrujeni odpravili proti Idriji.😏

Tako se je zaključil tabor na Medvedjem Brdu. Imeli smo se lepo, doživeli in naučili smo se veliko novega, zato se bova vedno radi vračali na raziskovalni tabor.

Foto: Lidija Kacin

 

 

(Skupno 265 obiskov, današnjih obiskov 1)