Prijateljstvo nekaj velja

Avtorici: Ana Poljanec, Žana Uršič

Lahko rečemo, da je dobrodelna prireditev na Osnovni šoli Idrija že tradicija – letos je potekala 26. novembra 2015. Tudi dejstvo, da je bilo gledalcev tako veliko, da so Modro dvorano zapolnili do zadnjega kotička, je že tradicionalno, česar so organizatorji vedno znova iskreno veseli.
Na prireditvi z naslovom Prijateljstvo nekaj velja so sodelovali učenci od prvega do devetega razreda. Glavna nit, ki je povezovala vse nastopajoče, je bila letos torej prijateljstvo.
Že učenci prvega razreda so s plesom prinesli v dvorano veliko nasmehov in tako ogreli občinstvo za nastope, ki so sledili.
Sodelovali so tudi učenci z nižjim izobraževalnim standardom, ki so se za svoj nastop zelo potrudili in odplesali res prisrčni točki.
Sledile so plesne in pevske točke učencev razredne stopnje. Nastopal je tudi Ansambel Javor, ki je s svojimi poskočnimi toni spremljal nastopajoče.
Tudi tisti učenci, ki niso nastopali na velikem odru, so prispevali k prireditvi tako, da so napisali nekaj misli o glavni temi – prijateljstvu. Te lepe in iskrene misli o prijateljih so obiskovalci lahko prebirali skozi celotno dogajanje na velikem platnu in zagotovo so dale dogajanju pod lučmi dodatno vrednost.
Prireditev sta povezovala učenca devetega razreda Peter in Lovro, ki sta tudi ponazorila, da se pravi prijatelji pobotajo ne glede na vse. Priznati moramo, da sta devetošolca svojo nalogo zelo dobro opravila.
Tudi gospa ravnateljica Ivica Vončina je nagovorila zbrane. Med drugim je tudi povedala je, da je denar, ki ga je številno občinstvo zbralo s prostovoljnimi prispevki, namenjeno šolskemu skladu. Denar bo pomagal učencem, ki si ne morejo privoščiti šolskih potrebščin,šole v naravi in podobnih stvari, ki so del šolskega vsakdana.

Radi bi se zahvalili vsem, ki ste se udeležili dobro pripravljene dobrodelne prireditve in tako pomagali dokazati, da tudi v teh časih prijateljstvo še ima svoj pravi pomen.

 

 

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)