Ogled operne predstave Pastir

Avtorica: Vita Čar

V torek, 10. novembra 2015, smo šestošolci odšli v Ljubljano, v dvorano SNG Opera in balet Ljubljana, na ogled operne predstave Pastir.

Ko je bila ura 9.30, smo se vsi učenci zbrali v jedilnici in pojedli okusno malico, nato pa odšli na avtobusno postajo, kjer sta nas že čakala avtobusa. Avtobus je speljal in komaj smo čakali, da pridemo v Ljubljano in vidimo to slavno hišo, ki smo jo do sedaj videvali samo na televiziji. V operni hiši sama še nikoli nisem bila, zato sem bila še toliko bolj radovedna.

Prišli smo v Ljubljano in ko nas je avtobus odložil, smo se peš odpravili do operne hiše. Ko smo jo zagledali, se nam je zdela zelo lepa in prav takšna kot na televiziji. Pred opero smo nato čakali, da nam učitelji razdelijo vstopnice in da nas spustijo v njeno notranjost. Vstopili smo in si pri garderobi slekli vrhnja oblačila. Stopnice so nas vodile v drugo nadstropje, kajti sedeže smo dobili na balkonu. Ko smo že vsi našli svoj sedež in se usedli, smo samo še čakali, da se začne.

Pri predstavi so mi bili všeč kostumi, ker so bili zelo zanimivi, obnašanje kraljične in drugih oseb, glasba in tudi vsebina zgodbe. Najbolj pa so mi bili všeč napisi nad odrom, kajti kadar je katera oseba kaj zapela, se je to tudi napisalo, da smo tako lažje razumeli celotno zgodbo.

Opera Pastir

Vsega lepega pa je nekdaj konec in tudi za nas se je obisk operne hiše končal po predstavi. Takrat smo samo še odšli po oblačila, ki smo jih prej odložili v garderobi, in se odpravili na avtobus.

Ko smo prišli v Idrijo, smo hitro stekli še na kosilo in domov. Žalostni pa nismo bili, da se je naš izlet že končal, kajti zagotovo to ni bil naš zadnji obisk opere v dvorani SNG Opera in balet Ljubljana.

Vir fotografije: splet

(Skupno 114 obiskov, današnjih obiskov 1)